Coca de Sant Joan per a celíacs
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per thermomix
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la massa:
- 60 g de sucre
- 2 fruits d'anís estrellat
- la pell d'una llimona (la part groga)
- 200 g de llet
- 50 g de mantega pomada
- 40 g de llevat de París
- 1 ou
- 350 g de farina especial celíacs
- 1 cullerada (cafè) de sal
Per a la decoració:
- fruita confitada
- sucre humitejat amb cafè
- 50 g de pinyons
12 racions
Elaboració
Posar el sucre i l'anís a velocitat 10 durant uns segons.
Seguidament afegir la pell de llimona i programar durant 30 segons, velocitat 10.
Afegir la llet, la mantega, l'ou i el llevat i programar 1 1/2 minut, temperatura 37º, velocitat 2,5.
Posar la resta d'ingredients, barrejar uns segons a velocitat 6 i programar 3 minuts a velocitat espiga.
Posar la massa damunt el Silpat donant-li la forma desitjada o bé en una plata de forn coberta de paper vegetal.
Decorar la massa amb la fruita i el sucre humit.
Deixar que llevi i posar-la al forna calent a 180º durant uns 25 minuts (programació orientativa, depenent del forn amb què es treballi).
Notes
És molt bona acompanyada amb cava.
Si es vol farcir es pot tallar per la meitat i posar-hi nata, crema, etc.
Aquesta recepta és de la Roser Milà de rosermila.cat qui me l'ha cedit per a poder-la publicar.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3628 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.