Llenties amb cansalada i llonganissa
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 panets, d'aproximadament uns 250 grams, amb una bona crosta
- 400 grams de llonganissa fresca
- 200 grams de llenties marrons
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 50 grams d'àpid
- 1 pebrot verd
- 2 patates
- 80 grams de cansalada
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 tomàquets
- 1,5 l de brou
- Una mica de sal i pebre
- 2 cullerades de mantega
Elaboració
Remulla les llenties en aigua freda durant unes 3 hores.
Pela la pastanaga, la ceba i l'api, i talla a daus ben petits.
Renta els tomàquets, talla a la meitat, elimina les llavors i talla a daus petits.
Renta i talla el pebrot a la meitat, elimina les llavors i talla a tires.
Pela les patates i talla en cubs petits.
Escalfa l'oli d'oliva en una paella, salta la cansalada, la pastanaga, la ceba i l'api.
Afegeix el pebrot i les patates i cuina durant 3 o 4 minuts.
Agrega el brou, les llenties remullades i el tomàquet, i cuina durant aproximadament uns 40 minuts.
Condimentar amb sal i pebre i afegeix la mantega.
Retira del foc i reserva.
Treu del forn.
Retira la pell de la llonganissa, talla a rodelles fines i afegeix a la cassola de les llenties
Talla una tapa als panets individuals i retira tota la molla.
Omple els panets buits amb la sopa de llenties calenta i serveix immediatament.
Comparteix aquesta recepta: