Gratin de patata amb bolets
Ingredients
- 1 safata per gratinat d’aproximadament 1,2 l
- 1 ceba
- 1 remet d’herbes barrejades, (julivert, cibulet i orenga)
- 200 grams de bolets barrejats, (xampinyons, bolets porcini etc.)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal i pebre
- 1 kg de patates farinoses
- 2 dl de brou de verdures
- 50 grams de formatge Appenzeller ratllat.
Elaboració
Trosseja la ceba i les herbes per separat.
Neteja els bolets i talla a trossos petits.
Escalfa la meitat de l’oli en una paella.
Fregeix la ceba.
Afegeix els bolets i cuina breument.
Agrega les herbes aromaticas.
Amaneix amb sal i pebre.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Reparteix l’oli que queda en la safata de gratinar i reparteix els bolets pel damunt.
Talla les patates a rodanxes fines i coloca sobre dels bolets.
Agrega amaproximadament fins a la meitat de la safata amb brou.
Espolsa el formatge per sobre i gratina al mig del forn durant uns 40 minuts, o fins que les patates quedin torradetes per sobre.
Comparteix aquesta recepta: