Iuca fregida

Categoria:
Típica de: Brasil → Tot el país
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 iuca (mandioca)
  • oli per fregir

Elaboració

Pelem la iuca amb un estri de pelar que ens serà més fàcil que no pas un ganivet. Molta cura de no tallar-nos perquè és una mica dura.
La partim per la meitat i si cal li traurem la part central que estigui seca. No sempre és així, però com que és un tubercle que ve d'importació no sempre està tendre.
La tallarem en tronquets petits. Com a la fotografia.
La posem en una olla amb aigua i la bullim fin que estigui tendre. Ho veurem punxant-la.
La d'avui ha bullit 15 minuts.
Escorrem.
En una paella hi posarem l'oli que ens vingui de gust (oliva o girasol) i quan sigui ben calent fregirem fins que estigui daurada.
La treiem i posem sobre paper de cuina i salem.

20min

Notes

La mandioca és un dels productes principals d'alimentació al Brasil. Es prepara de diverses maneres. És un plat que al es serveix tant com per acompanyar altres plats com per fer un aperitiu. A Rio de Janeiro es diu "aipim" i al nord del país "macaxeira".
Avui l'he servit com aperitiu amb una cervesa ben freda.


Recepta de cuina de Iuca fregida
"Aipim frito"
per Nani Nolla
Recepta de cuina de Iuca fregida
Iuca natural
per Nani Nolla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2231 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: