Risotto amb formatge, camagrocs i trompetes de la mort

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya

Ingredients

  • Arroz tipus bomba
  • Ceba tendre
  • Porro
  • Camagrocs
  • Trompetes de la mort
  • Brou de au
  • Vi blanc
  • Nata liquida
  • Formatge
  • Oli
  • Gingebre
  • Pebre vermell
  • Sal

Elaboració

Piquem la ceba i el porro a talls ben prims i les posem a daurar a la paella.
Afegim els camagrocs i les trompetes de la mort, un cop estiguin daurats li afegim el vi blanc i deixem que s’evapori l’alcohol, posem el gingebre i el pebre vermell remenant molt ràpidament a fi de que no cremar el pebre.
Afegim l’arròs i remenem a foc mig durant un minut aproximadament.
Afegim el brou d’au calent de manera que cobreixi l’arròs, afegirem brou a mida que es vagi espassant l’arròs, anem remenant de tant en tant durant uns vint minuts o fins que veiem que l’arròs estigui fet.
Afegim la nata durant un minut sense deixar de remenar durant un minut, apaguem el foc i afegim el formatge, remenant mol bé.
Reposar un parell o tres de minuts.
Bon profit.

40min

Notes

El camagroc,és un bolet que viu als boscs de pins, principalment als de pi roig, i és ben comestible. Creixen formant grans colònies a les molsoses obagues, per la qual cosa són molt fàcils de trobar.
De barret bru grisenc, en un principi convex-umbilicat i després imbutiforme, de 3 a 6 cm de diàmetre i marge molt ondulat. La cara inferior, que és d'un bell color taronja suau, primer llisa i després venada, sense làmines definides, s'uneix sense solució de continuïtat amb la cama, afuada i del mateix color.
La carn, que és elàstica, s'asseca fàcilment i desprèn aleshores un perfum intens, de brou de carn. Un cop assecat també es pot moldre. També es pot conservar havent agafat el bull i congelat.
La trompeta de la mort, és un bolet comestible apreciat però molt desconegut per a molts boletaires. El seu aspecte gris-negrós fà que sigui rebutjat per molta gent, no obstant és un bolet tant o més bo que el seu parent el camagroc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3330 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: