Pa de Pagès Natural
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pa
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 475 grams de farina de blat
- 25 grams de farina de sègol
- 200 grams de massa mare
- 300 grams d'aigua
- 15 grams de sal
5 racions
Elaboració
Ho barregem tot a un bol fins que quedi tot ben integrat.
Després ho posarem tot sobre la taula de treball, perquè no s'enganxi podem posar una mica d'oli d'oliva però procurarem no posar més farina per no canviar les proporcions de la recepta i fer un pa massa estopenc.
Ho amassarem bé i deixarem reposar tapat amb un drap durant 15 minuts, aquest procés s'ha de repetir 4 vegades.
Arribats aquí ho tornarem a amassar i ho deixarem reposar durant 3 hores tapat abans de donar-li forma i posar-ho al forn.
Al forn haurà d'estar durant 10 minuts a 240º i després ho baixarem a 200º durant els últims 50 minuts.
6h
Notes
Perquè el pa quedi més cruixent el ruixarem amb un vaporitzador ple d'aigua abans de posar-lo al forn i introduirem a dins un bol d'aigua per crear vapor. Es un truc senzill però funciona molt bé.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3089 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.