Gigot de xai(cuixa) rostit al forn amb cruixent de verduretes i salsa de vermut de Reus
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una cuixa de xai desossada
- Cruixent de verdures(el trobareu a les meves receptes)
- Salsa de vermut de Reus(la trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Llard de porc
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Tres fulles de llorer
- Quatre alls aixafats
- Un got de vi ranci
- Dos gots de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
- 100 grams de prunes sense pinyol
- 100 grams de panses de corint
- 300 grams de carn trinxada de porc
- Tres talls de cansalada de panxeta passats per la trinxadora
6 racions
Utensilis
Una safata fonda pel forn
Una paella gran
Una safata plana amb un full de paper de cuina
Un cassó gran
Un ganivet filetejador
Sis plats grans de porcellana blanca
Un bol de vidre gran
Cordill d'embridar
Una safata de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta i el reservem.
Seguidament, fem la salsa de vermut com explico a la meva recepta, i la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, en el bol de vidre barregem el trinxat de porc i la cansalada juntament amb les prunes i les panses escaldades amb aigua bullint.
A continuació, fiquem la cuixa damunt el marbre de la cuina ben plà, el salpebrem i estenem tota la farsa per tota la superfície de la cuixa. A continuació, ho enrrotllem com si fós un braç de gitano, ho lliguem amb el cordill d'embridar, i ho fiquem a la safata fonda per anar al forn.
Tot seguit, ho salpebrem, afegim les herbes provençals, els alls aixafats, el llorer, el got de vi ranci, el brou de pollastre i un bon raig d'oli d'oliva.
A continuació, ho fiquem en el forn a 180º, comptant 50 minuts per quilo de carn, fins que la cuixa ja sigui cuita, tot donant-li voltes de tant en tant.
Deixem refredar la cuixa, i tot seguit la tallem en rodantxes d'un dit i en posem tres per cada plat, amb un niu de cruixents i cobrim els talls de cuixa amb una mica de salsa de vermut.
Tot seguit, ja ho podrem servir a taula, reservant la carn que sobri, en la safata de porcellana per si algú vol repetir.
2h 30min
Notes
Tingueu present que el temps de cocció de les carns, és de 50 minuts per cada quilo de carn aproximadament.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2718 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.