Mandonguilles de conill i cansalada, estofades amb carxofes, pèsols i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:

Ingredients

  • Vuit cuixes de conill
  • Tres talls de cansalada viada una mica gruixuts
  • 400 grams de carxofes congelades
  • 300 grams de pèsols congelats
  • 500 grams de barreja de bolets en conserva
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vi ranci
  • Pa fregit
  • Julivert picat
  • Tres branques de julivert
  • Ametlles torrades
  • Llet sencera
  • Dos ous frescos
  • Dos trossos de pa sec
  • Una ceba
  • Una fulla de llorer
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Brou de pollastre [Veure recepta]
  • Quatre alls pelats rallats

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Una cullera de fusta
Uns estalvis de vímet
Una aranya de filferro
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Un bol de vidre gran
Una escorredora
Un ratllador d'alls

Elaboració

Quan anem a comprar el conill i la cansalada, demanem que ens desossin les cuixes de conill, ens tallin la cotna de la cansalada, i ens ho passin tot plegat per la trinxadora.
Quan comencem a fer la recepta, en una cassola fonda posem: aigua, sal, les branques de julivert, les carxofes i els pèsols, i deixem que arrenqui a bullir a foc mitjà, fins que tant les carxofes com els pèsols estiguin cuits al "dente", i els reservem sense escorre'ls.
Seguidament, agafem la carn de conill i la cansalada, i la posem en el bol de vidre salpebrades, hi afegim el pa sec remullat amb la llet i ben escorregut, esclatem dos ous, hi afegim el julivert picat, i un all rallat, i amb les mans ben netes, ho barregem tot ben barrejat, i seguidament, o tapem amb un paper film, i ho guardem a la nevera fins el moment de fer les mandonguilles.
A part, en el pot de la batedora posem: una mica de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, un grapat de julivert picat, un cullerot de brou de pollastre, i mig got de vi ranci, i passem la batedora fins aconseguir una picada fina i homogènia i la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva sofregim: una fulla de llorer, la ceba picada i dos alls pelats, i quan tot plegat ja esta ben sofregit, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i tres cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull durant vint minuts.
A part, escorrem els bolets, i els saltem salpebrats en una paella amb un raig d'oli fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i ja els podrem afegim a la cassola juntament amb les carxofes i els pèsols ben escorreguts, posem el foc a potencia baixa, i ja podrem passar a fer les mandonguilles.
Abans de fer les mandonguilles remenem la pasta una mica amb les mans, anem fent les mandonguilles tot passant-les per farina, i ja les podrem fregir en una paella amb força oli d'oliva tot girant-les amb l'aranya, i a mida que estan fregides, ja les podem anar posant a la cassola amb la resta d'ingredients, hi afegim la picada, ho remenem una mica amb la cullera de fusta, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, ho corregim de sal, i ho deixem coure dotze minuts més, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1489 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: