Lasanya al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Plaques de lasanya
  • 2 tasses de beixamel
  • 100 g de carn picada de vedella
  • 100 g de botifarra
  • 50 g de mantega
  • 4-5 tomàquets
  • 1 got de vi blanc
  • 1 pastanaga
  • 1 branca d'api
  • 1 ceba
  • Llorer
  • Orenga
  • Formatge parmesà ratllat
  • Oli
  • Sal i pebre
  • Per la beixamel
  • 100 g de farina
  • Mantega
  • 1 litre de llet
  • Sal i pebre
  • Nou moscada

Elaboració

Es pela la ceba, la pastanaga, l'api, es pica tot i es fa coure en una paella amb la mantega i dues cullerades d'oli. Quan comenci a estar daurat, s'hi afegeix la carn de vedella i la botifarra sense pell, es deixa coure uns minuts. S'afegeix el vi blanc i es deixa evaporar. S'incorporen els tomàquets pelats i trinxats, sal i pebre, llorer i orenga i es deixa coure un quart d'hora. Mentre, es bullen les plaques de lasanya en aigua salada abundant, un cop cuites, es posen en aigua freda per tallar la cocció i seguidament es col·loquen damunt d'un drap de cotó perquè absorbeixi tota l'aigua. En una safata de forn es posa una capa fina de beixamel i una mica de mantega, damunt les plaques de lasanya cuita, damunt la barreja de carn i verdures. Es van fent capes alternant pasta, salsa i beixamel. S'acaba amb una capa de beixamel i el formatge parmesà i es fica al forn a 180ºC durant uns tres quarts d'hora.
Per fer la salsa beixamel
Es posa la mantega en una cassola i quan estigui desfeta s'afegeix la farina i es barreja fins que estigui daurada. Afegir la llet calenta a poc a poc i sense deixar de barrejar enèrgicament. Es deixa coure un quart d'hora.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2299 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Neus Gimeno Sanjuán diu:
Per quantes persones es aquesta recepta?
Hi ha molt poca quantitat de carn no?
M'ho podeu aclarir?
Moltes gràcies.
Salutacions.
ngimeno
Teresa Artigas diu:
Ostres, Neus, feia molt que no em connectava al web i no havia vist el teu correu. La Lassanya és per quatre persones, i la quantitat de carn depén de si t'agrada amb molta carn, per descomptat, pots fer de més i de menys, i si hi poses 400 o 500 g de carn picada de porc i vedella barrejades et servirá de plat principal. Jo, fins i tot, de vegades la faig sense bexamel, hi poso formatge a l'última capa de pasta i ho gratino tal qual. Espero que encara et serveixi. Bon profit!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: