Pollastre al forn i patates amb romaní i llimona

Normalment faig aquest pollastre un cop cada quinze dies. Es fàcil i boníssim. Jo començo la recepta amb les patates i mentrestant preparo la marinada pel pollastre. Com que sempre ho faig al mateix dia, nomes poso el pollastre a marinar durant una mitja hora. Llavors, poso el forn a escalfar i amb el ventilador (fan-forced) hi poso les dues safates al forn al mateix temps. Practicament tarden lo mateix a coure's.

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Pollastre:

  • 1 Kg de cuixes de pollastre
  • 3 cullerades de llimona
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 1 culleradeta d'all picat finament
  • 1 culleradeta de farigola fresca o 1/2 culleradeta si es seca
  • Sal i pebre per condimentar el pollastre

Patates:

  • 1 kg de patates noves petites
  • 60 ml d’oli d’oliva
  • Suc d’una llimona
  • 6 branquetes de romani fresc o 1 culleradeta de sec

4 racions

Elaboració

Col·loqueu el suc de llimona, oli d'oliva, mostassa de Dijon, all i farigola en un bol gran.
Condimenteu el pollastre amb sal i pebre.
Afegiu les peces de pollastre i barrajeu-les be amb tots els ingredients del bol i, després, deixeu-ho marinar a la nevera durant 2-3 hores. (si teniu temps)
Poseu les patates en una olla covertes amb aigua freda. Quan l’aigua comenci a bullir, tapeu l’olla i apagueu el foc.
Deixeu-les reposar durant 15 minuts i despres escorregueu-les. (Si teniu temps, deixeu que les patates es refredin al colador durant uns 20 minuts després d'haver-les bullit. L'aigua s'evapora i ajuda a que les patates siguin mes cruixents.)
Pre-calenteu el forn a 180°C.
Poseu el pollastre i marinada en una safata per anar al forn precalentat a 180°C si es fa servir el forn amb ventilador (fan-forced) o 200°C si es fa servir el forn normal i cuineu fins que estigui cuit, uns 45-50 minuts depenent de si les cuixes son grosses o petites. (Doneu la volta al pollastre al cap de 30 minuts.)
Poseu les patates en una safata per anar al forn i axafeu-les una mica amb una cullera gran o ma de morter fins que es parteixin una mica en trossos petits.
Amaniu-les amb l’oli i el suc de llimona i afexir-hi el romaní.
Tireu-li la sal de mar i poseu-les al forn durant uns 40 minuts o fins que siguin dorades i cruixents. (Gireu-les al cap de 30 minuts.)
Servir

Notes

Tireu una mica de salsa a sobre del pollastre. És tan bona que us voldreu llepar els dits .....


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4336 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Guillem Gonzàlez diu:
Per cert, el tema patates, també podeu llescar-les i posar-les al forn en una safata fregada amb mantega i ruixades amb oli i deixar-les a 180° mentre mariner el pollastre; pareu el forn segons el temps que dediqueu al marinat i, al final, poseu el pollastre amb les patates a fer la última cocció (alerta amb el tipus de patata i el gruix o acabareu amb llesques socarrades

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: