Patates Hasselback

Unes patates de guarnició molt fàcils de fer que no deixaran indiferents a ningú, ideals per acompanyar carn o peix.
Fetes al restaurant Hasselback, a Estocolm.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suècia
Dieta: celíaca
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 4 patates mitjanes
  • 100 g de mantega
  • 25 dl d'oli d'oliva verge extra
  • 1/2 cullereta de cafè d'all en pols
  • 1 cullereta de cafè de ceba en pols
  • 1 cullereta de cafè de romaní en pols
  • 1 cullereta de cafè d'orenga en pols
  • 1 cullereta de cafè de sal maldon o sal de vi

4 racions

Utensilis

Un ganivet ben esmolat.

Elaboració

Renteu bé les patates, ajudant-vos amb un raspall o un drap, si cal.
Fes uns talls amb una separació de menys d'1 cm sense arribar a baix de tot, perquè quedi d'una peça (podeu fer servir un parell de bastonets xinesos posats a banda i banda de la patata per evitar de tallar-les fins baix).
Posa les patates en un plat per enfornar amb un rajolí d'oli i col·loca 15 g de mantega damunt de cada patata.
Posa-les al forn durant 30 minuts.
Treu-les del forn i greixa-les amb l'oli que tindràs al plat.
Afegeix l'all, la ceba, el romaní i l'orenga en pols sobre les patates.
Baixa a 180 graus la temperatura del forn, i torna a ficar el plat al forn 10 minuts més.
Treu el plat i posa-hi una mica de sal per sobre.
I ja està tot a punt per servir.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4324 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Beppa Casas diu:
M'agrada molt aquesta recepta, però abans de provar de fer-la, voldria saber si pelar les patates perjudicaria alguna cosa...
Josuè O'Donell diu:
El problema Beppa és que se't trencarien. El que els permet conservar la forma és la pell.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: