Cassoleta de Quaresma

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 4 talls de lloms de bacallà dessalat
  • 4 carxofes
  • 4 ous
  • 50 g d'ametlles
  • 2 alls
  • 1 llesqueta de pa torrat
  • Julivert
  • Farina
  • Oli d'oliva de Les Garrigues
  • Sal
  • Aigua

4 racions

Utensilis

Morter

Elaboració

1. Posem els ous a coure en aigua 10 minuts.
2. Entretant netegem les carxofes i les tallem a quarts. Les salem i les enfarinem, les fregim en una cassola ampla amb oli. Reservem en un plat.
3. Enfarinem el bacallà i el fregim lleugerament començant per la banda de la pell (si cal, afegim una mica més d'oli perquè les carxofes l'hauran xucalt tot).
4. Al morter posem els alls pelats, sal, les ametlles, el julivert i la torradeta de pa i ho piquem tot.
5. Afegim les carxofes al bacallà.
6. Omplim el morter fins a la meitat d'aigua (un morter de mida mitjana) i ho aboquem a la cassola amb el bacallà i les carxofes. Procurem que al morter no hi quedi gens de picada.
7. Ho tapem i deixem que faci xup-xup uns quinze minuts a foc suau.
8. Pelem els ous durs i els posem a la cassola tallats en meitats o quarts.

30min

Notes

Aquest és un plat típic de Quaresma (com molts plats tradicionals fets amb bacallà) i també de divendres sant. Les meves àvies sempre ens el feien i ens agradava molt. Avui ho he provat jo.


Recepta de cuina de Cassoleta de Quaresma
Cassoleta de Quaresma
per Martingala La

Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

9003 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: