Pastís de tonyina

Ingredients

  • Pa de motlle sense crostes
  • 200 grs. de tomàquet fregit de pot
  • 4 o 5 llaunetes de tonyina de 80 grs. cadascuna.
  • mantega
  • maionesa
  • llagostins cuits
  • enciam
  • olives

8 racions

Utensilis

-un motlle gran de forma rectangular (14x27cm. aprox.)
-film de plàstic

Elaboració

Folrar el motlle amb film de plàstic, deixant plàstic de sobra pèls laterals perqué faciliti el desmotllat.
Escòrrer part de l'oli que hi ha a les llaunes de tonyina, sinó resulta massa oliós. Triturar la tonyina i el tomàquet fregit amb el minipímer; ha de quedar com una pasta.
En el fons del motlle posar una capa de pa. Després una capa de la pasta de tonyina. Una altra capa de pa. Una segona capa de pasta de tonyina. Finalment una tercera capa de pa, i presionar lleugerament la superfície amb la forquilla plana. En total dues capes de tonyina i tres de pa (es pot fer més alt però resulta més inestable a l'hora de tallar les porcions).
Embolicar amb els laterals de plàstic sobrants, i posar el motlle ben tapat dins de la nevera. Queda més bo si això es fa un dia o dos abans de consumir el pastís.
Quan el volguem consumir li donem la volta damunt d'una safata. Cobrim el pastís amb una lleugera capa de mantega estovada, i el posem una estona a la nevera perquè la mantega s'endureixi. Quan la mantega ja estigui rígida el cobrim amb la maionesa i el decorem amb els llagostins, les olives i l'enciam posat pel voltant.

Notes

Si en comptes de cobrir-lo amb una maionesa corrent prepareu una glaça de maionesa (la trobareu a les meves receptes) obtindreu un acabat magnífic.


Recepta de cuina de Pastís de tonyina
Decoració amb llagostins
per Alícia Ribot i Sabaté
Recepta de cuina de Pastís de tonyina
Amb pebrot escalibat
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

15135 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
Aquest pastís es pot decorar de mil maneres.
Teresa Vives Mariné diu:
Quina bona cara que fa aquest pastís. Serà bonissim.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola T Vima, si que és bó aquest pastís;la capa de mantega que li poso abans de recobrir-lo amb la maionesa li aporta molta suavitat. De fet, inicialment aquesta capa de mantega la vaig idear per tapar-li els porus al pa i que la glaça de maionesa quedés més bonica.
Prepararé la recepta de la glaça de maionesa i la publicaré per si és del vostre interés.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: