Moussaka

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Grècia
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Per a 4 persones: 2 albergínies grans
  • 450 grams de carn picada de corder
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 alls
  • 400 grams de tomàquet en llauna
  • julivert
  • sal, pebre
  • 2 ous
  • 300 ml. de iougurt descremat
  • 1 cullerada de parmesà ratllat

4 racions

Utensilis

Plàtera per forn.

Elaboració

Talleu l'albergínia a rodanxes no massa fines.Les fregim per torns, en una paella fins que estigui daurada i la retirem. Ho fareu per tandes, no totes juntes.
Fregireu la carn picada en la paella uns cinc minuts, remenant fins daurar-la. Hi afegiu la ceba en rodanxes fines i l' all picat durant cinc minuts fins que quedrin també dauradets. Hi afegireu el tomaquet , julivert picat( 2 cullerades), sal i pebre i ho deixareu fer arribar a bullir . Aleshores baixeu el foc i es deixa coure uns 20 minuts o fins que veieu que la carn estigui feta.
En una safata per anar al forn, escampeu la meitat de les rodanxes de l' aubergínia en una capa. Escampeu la carn i a sobre l' aubergínia restant.
Batreu els ous, afegint el iogurt , un polsim de sal i de pebre. S'aboca per sobre de l'aubergínia i escampem formatge ratllat.
Fornegem la moussaka al forn precalentat a 180º durant 45 minuts o fins que estigui daurada.

40min

Notes

Es pot servir amb tota la plàtera a taula i fer les particions davant de tothom. Queda curiós veure-ho.


Recepta de cuina de Moussaka
Servida al plat fa aquesta bona pinta
per Montse Sordé

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2681 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: