Bacallà a la muselina d'all gratinat sobre llit de salsa de tomàquet

Ingredients

  • 8 Talls de bacallà dessalat (4 talls per persona)
  • 1 Pot de salsa de tomàquet casolana
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva

Per la muselina d’all:

  • 1 Ou
  • 3 Dents d'all
  • Oli d'oliva
  • Su de llimona
  • Sal

2 racions

Elaboració

De la muselina d’all:

Pelem i tallem ben petits els alls i el posem al vas del túrmix, amb una mica de suc de llimona l'ou, la sal i l'oli d'oliva (la quantitat d'oli dependrà de la quantitat que en volguem fer). Posem el túrmix dins el vas fins el fons i ho triturem tot sense aixecar el braç de la batedora dels fons del vas, fins que veiem que ens comença a quedar una pasta espesa i que ja no hi queda oli, llavors podem anar movent la batedora amunt i avall. Uns 10 minuts.

Del bacallà:

Fregim el bacallà en una paella amb abundant oli ben calent, i un cop cuit el posem sobre paper absorbent. Uns 25 minuts màxim (depèn del gruix del bacallà).
En una safata de forn, hi posem al fons la salsa de tomàquet amb una mica de sal i pebre , sobre el tomàquet els talls de bacallà el costat de la pell a sota. A sobre cada tall de bacallà hi posem la muselina d’all (que ens quedi ben cobert) hi ho posem al forn a gratinar, prèviament preescalfat a 180 graus. Uns 5 minuts.

Per emplatar:

En una cassoleta, posem al fons la salsa de tomàquet i sobre 4 talls de bacallà amb la muselina d’all, per persona.
Ja es pot servir el plat.

45min


Recepta de cuina de Bacallà a la muselina d'all gratinat sobre llit de salsa de tomàquet
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8905 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: