Gratinat de patates i anxoves

Ingredients

  • 1,200 kg de patates
  • 250 g de ceba
  • 50 g d'anxoves de l'Escala
  • 50 g de mantega
  • 200 g de formatge cremós a llesques per fondre
  • 400 cc de crema de llet

5 racions

Utensilis

Una safata de 40 X 30 cmm, aproximadament

Elaboració

Pelem les patates i les tallem a rodanxes d'uns 4 mm. Un cop pelades ha de quedar 1 kg aproximadament.
Pelem la ceba i la tallem a trossets petits. Han de quedar uns 250 g.
Agafem una safata de forn l'engrassem amb mantega i posem alternades: una capa de patates, una de ceba, trossets de mantega, la meitat de les anxoves tallades per la meitat i una capa de llesques de formatge.
Tornem repetir l'operació, posant una capa de cada ingredient i finalment posem una última capa de patates.
Acabem de repartir els trossets de mantega i tirem per sobre la crema de llet.
Fiquem la safata al forn, ja calent, durant una hora. Durant el primer quart d'hora, posem el forn a 180 graus i després acabem la cocció a 150.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4004 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Josep Mª Grau Cañellas diu:
Jo ho havia fet sense el formatge i no quedava tan be.
Àngels Fernández Guillén diu:
Tens raó Josep Mª. Jo tampoc li posava formatge i l'altre dia me les van servir amb formatge en un restaurant i em van agradar molt.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: