Cabrit al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Mig cabrit que pesi 2 kg o 2,5 kg.
  • 5 tomàquets
  • 2 cebes grosses
  • Oli d'0liva
  • Llard
  • All i julivert
  • 80 cc de conyac
  • 1 got d'aigua
  • 1 kg de patates
  • Sal i pebre

5 racions

Elaboració

Hem de demanar que ens tallin el cabrit a trossos grossos per fer al forn.
Les costelletes les reservarem per fer-les un altre dia arrebossades.
Posem sal i pebre a la carn i la coloquem en una safata de forn, que haurem untat amb llard.
Posem a sobre de cada tall una mica de llard i un xorret d'oli.
Escalfem el forn a 180 graus i hi fiquem la carn.
La deiem fer durant 10 minuts, li tirem el conyac per sobre i deixem coure 5 minuts més.
Mentrestant, tallem la ceba i el tomàquet a trossos gruixuts, els posem en una safata i els amanim amb sal, oli i pebre.
Afegim les verdures intercalant-les amb la carn, li tirem el got d'aigua i tornem a enfornar fins que el cabrit estigui fet (uns 45 minuts). A mitja cocció li donarem la volta a la carn.
Les patates les tallem a trossos grossos allargats i les fregim fins que estiguin una mica daurades.
Salpebrem les patates i les reservem.
Quan falta un quart d'hora perquè estigui feta la carn, afegim les patates perquè agafin el gust del cabrit.
Quan la carn ja està feta, posem l'all i julivert trinxat ben petit i li tirem per sobre una mica del suc de la cocció.
Ho gratinem tot durant cinc minuts per tal que es cogui una mica l'all i el julivert.
Aquest plat el podem fer amb temps i quan l'haguem de servir el posem al forn una estona, tapat amb paper de plata perquè no es cremi.
També es pot fer una estona abans i abans de servir tirar l'all i el julivert i gratinar.

1h 10min

Notes

Aquest és un plat de festa. Jo acostumo a fer-lo el dia de Cap d'any. També m'agrada fer-lo el dilluns de Pasqua
La resta de l'any el faig igual, però amb espatlles de xai. Llavors en tindrem prou amb dues espatlles no gaire grosses.
S'han de comptar uns 150 g de patates pelades per persona.


Recepta de cuina de Cabrit al forn
Així és com m'ha quedat el cabrit el dia de Cap d'any
per Àngels Fernández Guillén
Recepta de cuina de Cabrit al forn
Aquí tenim les espatlles a mitja cocció
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

15289 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Asela Masià diu:
Això ha d'estar boníssim. Anit vam sopar cuixa de corder al forn amb patates, que bo que estava... M'encanten aquests plats. Feliç Any Nou!
Àngels Fernández Guillén diu:
A mi també m'agraden molt. Bon Any!
Maria Àngels Bronsoms diu:
Quina passada de recepta!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: