Salmorejo
Categoria:
Ingredients
- 1 kg de tomàquets madurs
- 200 g de pa del dia anterior
- 250 ml d'oli d'oliva
- Sal i vinagre
- 1 gra d'all (opcional)
Elaboració
Es posa el pa trossejat a la batedora i s'hi afegeixen els tomàquets pelats i trossejats,
la resta dels ingredients líquids (per tal de xopar-lo), el gra d'all i la sal.
Es bat fins que tot esta ben triturat.
Si es fa amb un robot de cuina, tipus Thermonix o Mycook, es posen en el got els tomàquets rentats i una punteta de gra d'all, i es tritura a velocitat progressiva fins que es fa un puré.
En acabat s'hi afegeix el pa trossejat, el vinagre i la sal, i l'oli s'hi va afegint de mica
en mica,per tal d'emulsionar-lo amb el puré de tomàquet i aconseguir una crema homogènia.
A diferència del gaspatxo, que és líquid, el salmorejo té ena consistència similar a una crema de verdura.
Se serveix fred, amb l'acompanyament escollit i un rajolinet d'oli d'oliva verge.
Comparteix aquesta recepta: