1
vots
Votar

Melmelada de tomàquet i bitxo - thermomix i mètode tradicional

Aquesta es una recepta que es pot fer servir com a salsa per acompanyar moltíssims plats. L'he fet servir per acompanyar tot tipus de peix, a la planxa, arrebossat o simplement fregit, i tambe ens encanta barrejada amb maionesa per acompanyar patates al forn. Surt semblant a la salsa brava que tant ens agrada. Te un toc agredolç i si no us agrada gaire picant, s'hi poden posar menys bitxos.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1000 g de tomàquets tallats a quarts
  • 40 g d'arrel de gingebre fresc, pelat i tallat a rodanxes rodones (2 mm)
  • 40 g d'oli
  • 80 g de bitxos vermells frescos, sense llavors i tallats a trossos (2 cm)
  • 10 alls
  • 100 g de vinagre de vi blanc
  • 200 g de sucre
  • 2 culleradetes de sal marina fina

Elaboració

Thermomix
1. Poseu els tomàquets, el gingebre, l'oli, els bitxos i l'all en el bol i trossejar-los 10 segons a velocitat 7.
2. Afegiu el vinagre, el sucre i la sal i, amb el cistell en lloc del got mesurador, cuini 60 min/Varoma/velocitat 3.
3. Traieu el cistell de cocció a foc lent i introduïu el got mesurador; a continuació, tritureu 1 min/velocitat 5-9, augmentant la velocitat gradualment.
Mètode Tradicional
1. Tallar els tomàquets a trossos i triturar-los amb els bitxos, l'all i el gingebre en un robot de cuina. No coleu el puré, ja que les llavors de tomàquet contenen pectina, que ajuda a quallar la melmelada.
2. Posar el puré, el sucre, la sal i el vinagre en una olla fonda i portar a ebullició lentament, remenant constantment. Quan bulli, baixar a foc lent.
3. Treure l'escuma i coure suaument durant 40-60 minuts, remenant cada cinc minuts per moure els sòlids que es dipositen al fons.
Passar a pots de vidre calents amb tapes de rosca (veure consells) deixant uns 5 mm d'espai a la part superior. Assegureu-vos que les vores dels pots estiguin nets i tanqueu-les immediatament.

1h 15min

Notes

Com esterilitzar els pots - varies opcions
1. En una olla gran
Mentrestant, per esterilitzar els pots de conserva, col·loqueu els pots i les tapes en una olla profunda. Cobrir amb aigua freda. Col·loqueu a foc mitjà. Portar a ebullició. Tapar. Reduïu el foc a baix. Bullir suaument durant 10 minuts. Utilitzeu pinces per treure amb cura els pots i les tapes esterilitzats. Col·loqueu cap per avall sobre un drap de cuina net.
2. Fent servir la Thermomix
Per preparar pots, poseu 500 g d'aigua en un bol. Col·loqueu els pots i les tapes cap per avall al centre del Varoma i coure al vapor 20 min/Varoma/vel 1. Deixeu escórrer - no assequeu ni toqueu les superfícies interiors.
3. Al forn
Renteu bé els pots i les tapes amb aigua calenta i sabó. Esbandir abocant aigua bullint. Col·loqueu els pots en posició vertical sobre una safata de forn, poseu la safata al forn baix a 110 graus durant uns 15 minuts o fins que els pots estiguin completament secs. Per esterilitzar les tapes, la millor pràctica és bullir-les durant 5 minuts i col·locar-les sobre una reixeta perquè s'assequin a l'aire.
4. Al microones
La manera més ràpida d'esterilitzar els pots al microones és només rentar-los amb aigua calenta i sabó i esbandir-los com abans. A continuació, col·loqueu el vostre pot humit al microones a màxima potència durant uns 45 segons (o fins que s'assequi).

Després d'omplir, assegureu-vos que les vores dels pots estiguin netes i tanqueu immediatament. Deixar refredar completament abans de guardar a la nevera o al congelador.


Recepta de cuina de Melmelada de tomàquet i bitxo - thermomix i mètode tradicional
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Melmelada de tomàquet i bitxo - thermomix i mètode tradicional
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Melmelada de tomàquet i bitxo - thermomix i mètode tradicional
Aquesta es una recepta que es pot fer servir com a salsa per acompanyar moltíssims plats. L'he fet servir per acompanyar tot tipus de peix, a la planxa, arrebossat o simplement fregit, i tambe ens encanta barrejada amb maionesa per acompanyar patates al f
per Teresa Reay

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

215 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: