Patates Hasselback
Unes patates de guarnició molt fàcils de fer que no deixaran indiferents a ningú, ideals per acompanyar carn o peix.
Fetes al restaurant Hasselback, a Estocolm.
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Suècia
Dieta: celíaca
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 4 patates mitjanes
- 100 g de mantega
- 25 dl d'oli d'oliva verge extra
- 1/2 cullereta de cafè d'all en pols
- 1 cullereta de cafè de ceba en pols
- 1 cullereta de cafè de romaní en pols
- 1 cullereta de cafè d'orenga en pols
- 1 cullereta de cafè de sal maldon o sal de vi
4 racions
Utensilis
Un ganivet ben esmolat.
Elaboració
Renteu bé les patates, ajudant-vos amb un raspall o un drap, si cal.
Fes uns talls amb una separació de menys d'1 cm sense arribar a baix de tot, perquè quedi d'una peça (podeu fer servir un parell de bastonets xinesos posats a banda i banda de la patata per evitar de tallar-les fins baix).
Posa les patates en un plat per enfornar amb un rajolí d'oli i col·loca 15 g de mantega damunt de cada patata.
Posa-les al forn durant 30 minuts.
Treu-les del forn i greixa-les amb l'oli que tindràs al plat.
Afegeix l'all, la ceba, el romaní i l'orenga en pols sobre les patates.
Baixa a 180 graus la temperatura del forn, i torna a ficar el plat al forn 10 minuts més.
Treu el plat i posa-hi una mica de sal per sobre.
I ja està tot a punt per servir.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4899 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.