Orella de porc estofada amb cigrons cuits a casa

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una orella de porc de mida gran
  • 400 grams de cigrons cuits a casa [Veure recepta]
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Aigua
  • Sal
  • Grans de pebre negre
  • Llorer
  • Api
  • Alls pelats
  • Dues cebes pelades
  • Ametlles torrades
  • Pa fregit
  • Julivert
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Dues olles fondes de mida mitjana
Una cassola de terrissa gran
Una cullera de fusta
Dos bols de vidre de mida gran
Una batedora elèctrica
Un bufador de gas
Uns estalvis
Un cullerot
Una escumadora
Una escorredora

Elaboració

Primerament, amb el bufador netegem l'orella dels pels que pugui tenir i tot seguit la posem a coure amb: aigua, un pessic de sal, un grapat de grans de pebre negre, Una branca d'api, una ceba pelada, i una fulla de llorer, i a foc mitjà, deixem que cogui l'orella fins que estigui cuit i la reservem.
Mentre es va coent l'orella, en una altre olla coem els cigrons tal com explico a la meva recepta, i quan són cuits els reservem.
A part, mentre es couen els cigrons i l'orella, amb una batedora elèctrica fem una picada amb: un all pelat, pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, un brot de julivert, i un cassó del brou de coure els cigrons, i ho reservem.
Tot seguit, quan l'orella ja es una mica freda, la tallem en trossos regulars i la reservem en un bol de vidre gran
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli fregim: una ceba picada, dos alls pelats, i una fulla de llorer, i quan tot plegat és cuit, i afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim la picada i un cullerot del brou de coure l'orella, i deixem que cogui durant set minuts, i tot seguit hi afegim els trossos d'orella i els quatre-cents grams de cigrons, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure uns set minuts, apaguem el foc i deixem reposar cinc minuts més abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h

Notes

El temps d'elaboració, no inclou el temps de coure l'orella ni el de coure els cigrons.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

102 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: