Bous de mar cuits
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un parell de bous de mar- Aigua- Sal- Fulles de llorer-
2 racions
Utensilis
Una olla, un ganivet i unes pinces de menjar marisc.
Elaboració
Començarem per coure els bous. Si els comprem vius i quan arribem a casa encara es mouen molt els posarem amb aigua freda, si en canvi ja gairebé no es mouen els posarem amb aigua tèbia, mai calenta del tot. Posem els bous en una olla amb abundant aigua; posar-los sempre de boca avall i si en fem dos col·locar-los de manera que es mirin la panxa. Quan comencin a bullir els deixarem 15 minuts per cada quilo de bou, per cada mig quilo més, haurem d’afegir 5 minuts al temps de cocció. Un cop cuit és important refredar-lo en gel per tallar la seva cocció i així aconseguir que la carn quedi molt més fina. Per menjar-los de la millor manera que conec , posem de boca enlaire i arranquem les potes en el sentit contrari a l’articulació. Obrim la tapa de la panxa i la traiem, i on té la boca hi clavem un ganivet i fem palanca per aixecar la closca. Traurem les troques grises que no són comestibles; raspem tot l’interior de la closca i juntament amb el suc que conté es prepara una barreja que consumirem directament amb l’ajuda d’una cullereta. Les potes les anirem menjant d’una en una, trencant-les amb l’ajuda d’unes tenalles de menjar marisc.
45min
Notes
El bou de mar s’ha de comprar viu. Per a poder escollir un bon exemplar, cal fixar-se en el color de la seva closca que ha de tenir una tonalitat uniforme i sense taques fosques, i saber, que les femelles, que presenten un triangle més gran en el ventre, son millors que els mascles.
Etiquetes: Marisc i crustacis Nadal Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7264 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.