Arròs a la cassola
Categoria:
Arrossos i pastes
Dificultat: Facil
Ingredients
- 500 grams d'arrós-Una sepia-Vuit gambes-Vuit escamarlans-Un litre de fume't o aigua-Dues tomates-Tres cebes-Un pols de sal-Un raig d'oli d'oliva-Vuit franquets- Dues tires de costellò de porc a trossos-Vuit talls de pollastre petits- Quatre salsitxes a trossos-200grams d'almejas- Un quart de kilo de musclos-
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda, una altra pel fumet i una cullera de fusta.
Elaboració
Posem la cassola de fer arrós al foc amb un raig d'oli i sofregim primer de tot la carn i la reservem en un plat ; seguidament sofregim les gambes, escamarlans i franquets, i reservem també. En el mateix oli que ha quedat a la cassola i sofregim també la sèpia neta a trossos i la reservem també . Després seguim en la mateixa cassola i mateix oli ; farem un sofregit molt concentrat i confitat ; de ceba i tomata ; fins que ens quedi com una melmelada i fosc de color. Mentrestant obrirem al vapor els musclos i les almejas. Un cop tinguem el sofregit fet , afegirem tota la carn al sofregit i la sèpia. Donarem unes voltes i afegirem fume't bullent o aigua bullent. En el moment que arrenqui el bull , afegirem l'arrós i remenarem una mica . Calcularem que nessessita uns vint minuts per estar llest; passats deu minuts de cocció i afegirem les gambes , els escamarlans, les almejas i els musclos. Provarem de sal i passats cinc minuts mes pararem el foc i deixarem reposar fora del foc uns cins minuts .
1h 30min
Notes
Com més confitat feu el sofregit, més color agafarà l'arròs.
Etiquetes: Arròs Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
20406 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.