Sarsuela
Categoria:
Peixos i mariscos
Ingredients
- Quatre rodelles de rap
- Quatre rodelles de lluç
- Quatre rodelles de rosada
- Mig quilo d'anelles de calamar
- Vuit gambes-Vuit escamarlans
- Mig quilo de musclos
- Mig quilo de cloïses
- Un got de vi blanc
- Un got de conyac
- Una mica de fumet
- Una cullerada de farina
La picada:
- 8 o 10 ametlles
- Julivert
- Pa fregit en llesques
- suc de la cocció
- un fetge petit (de rap si pot ésser)
- un all pelat i fregit
- una presilla de xocolata
El sofregit:
- Ceba picada fina
- Tomata ratllat sense pell ni llavor
- All pelat i picat ben fi
4 racions
Utensilis
Una cassola una mica fonda, un morter,un cassó gros i una cullera de fusta.
Elaboració
Primer de tot obrim els musclos al vapor i els reservem; obrim també les cloïsses al vapor i les reservem.
Preparem el peix rentat i ben escorregut; el salpebrem i posem una paella al foc amb oli; fregim el peix i el reservem.
Després fregim a la mateixa paella i oli fregim la gamba i l'escamarla i o reservem també.
Preparem una cassola a part, sempre fora del foc, de moment. Posem en aquesta cassola fora del foc, el peix, les gambes, els escamarlans, els musclos i les cloïsses.
A la paella que hem fregit tot això, fem un sofregit amb ceba, tomata i all, tot ben picat.
Un cop fet el sofregit i ben confitat, afegim conyac, empolvorem amb farina i afegim fumet de peix al sofregit i deixem reduir uns deu minuts.
Un cop passat aquest temps, afegim tot el preparat de la paella a la cassola que tenim el peix i marisc.
Escalfem el forn a 200 graus i mentrestant fem la picada, amb els ingredients abans esmentats; tots ben picats i ens ha de quedar una pasta que desmarxarem amb una mica de fumet i afegirem seguidament a la cassola.
Sacsejarem la cassola perquè es barregi tot i posarem al forn.
Fem coure uns minuts i ja estarà a punt.
1h 30min
Etiquetes: Marinera Marisc i crustacis Peix Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
10131 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.