La xarxa social de cuina en català |
Les receptes al wok es caracteritzen per una cocció ràpida a alta temperatura, en què els aliments es fregeixen o es saltegen mentre es remouen constantment. El wok, amb la seva forma arrodonida i fons profund, permet una distribució uniforme de la calor, cosa que assegura que els ingredients es cuinin de manera homogènia. Els plats preparats al wok sovint tenen una textura cruixent per fora i tendre per dins, ja que el temps de cocció és molt breu. Això és especialment evident en plats com les verdures, que mantenen el seu color viu i una consistència crocant, així com les carnes, que es tornen saboroses i ben cuites, però sense perdre la seva suculència.
Una de les característiques clau d'aquest tipus de cuina és l'ús de poc oli, el qual s'absorbeix mínimament pels aliments gràcies a la cocció ràpida i a les temperatures tan altes. Això fa que els plats tinguin una textura lleugera i un sabor intens, ja que els ingredients es saltegen a gran velocitat, conservant els seus sabors naturals i els nutrients. El wok és ideal per cuinar plats asiàtics, però també es pot utilitzar per a plats més occidentals. El resultat final és una combinació de sabors profunds i textures interessants, amb un toc caramel·litzat o enrossit als aliments, aconseguit gràcies al contacte directe amb la part més calenta del wok.
S'han trobat 56 receptes de cuina per a wok.
Categoria: Arrossos i pastes
Dificultat: Fàcil
Temps d'elaboració: 25 min.
Recepta per wok