Pularda o capó amb escamarlans
Categoria:
Carns
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Pularda o 1 capó
- 8 Cigales
- 3 Tomàquets madurs grans
- 12 Ametlles torrades
- 2 Alls
- 1 Culleradeta de xocolates en pols
- 3 galetes maries
- 1 dl de vi ranci o de xerès sec
- Oli
- 1/2 litre de brou
- Julivert
- Sal i pebre
Utensilis
Una cassola, ganivet, taula de tallar, pinces, morter, cullera de fusta
Elaboració
1 En una cassola amb oli, fregir lleugerament els escamarlans. Retira-les de la cassola i, en el mateix oli, fregir la pularda, tallada a quarts o vuitens.
2 Quan els trossos de pularda estiguin daurats, retireu-los i en el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba trinxada i els tomàquets pelats, sense llavors i tallats a trossets.
3 Quan el sofregit estigui fet, col·locar la pularda a la cassola, coure 10 minuts i abocar el vi a sobre. Un cop estigui absorbit, afegir 1/2 litre de brou i deixar coure a foc suau, uns 30 minuts.
4 Preparar una picada amb les ametlles, els alls, el julivert, la xocolata, les galetes esmicolades, sal i pebre. Desfeu-la amb unes cullerades de la salsa del guisat i tireu-la a la cassola.
5 Remenar bé i deixar coure 15 minuts més. Transcorregut aquest temps afegir els escamarlans i coure 5 minuts més.
Servir calent
1h 30min
Etiquetes: Nadal Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2369 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.