Pularda o capó amb escamarlans

Ingredients

  • 1 Pularda o 1 capó
  • 8 Cigales
  • 3 Tomàquets madurs grans
  • 12 Ametlles torrades
  • 2 Alls
  • 1 Culleradeta de xocolates en pols
  • 3 galetes maries
  • 1 dl de vi ranci o de xerès sec
  • Oli
  • 1/2 litre de brou
  • Julivert
  • Sal i pebre

Utensilis

Una cassola, ganivet, taula de tallar, pinces, morter, cullera de fusta

Elaboració

1 En una cassola amb oli, fregir lleugerament els escamarlans. Retira-les de la cassola i, en el mateix oli, fregir la pularda, tallada a quarts o vuitens.
2 Quan els trossos de pularda estiguin daurats, retireu-los i en el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba trinxada i els tomàquets pelats, sense llavors i tallats a trossets.
3 Quan el sofregit estigui fet, col·locar la pularda a la cassola, coure 10 minuts i abocar el vi a sobre. Un cop estigui absorbit, afegir 1/2 litre de brou i deixar coure a foc suau, uns 30 minuts.
4 Preparar una picada amb les ametlles, els alls, el julivert, la xocolata, les galetes esmicolades, sal i pebre. Desfeu-la amb unes cullerades de la salsa del guisat i tireu-la a la cassola.
5 Remenar bé i deixar coure 15 minuts més. Transcorregut aquest temps afegir els escamarlans i coure 5 minuts més.
Servir calent

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2369 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
Molt maca aquesta recepte Paquita, aqui a la meva zona en diuen Mar i Muntanya. Per molts anys i receptes!
Paquita Martín diu:
Hola Jordi,
moltes gràcies pel teu comentari i molt bon profit
salut!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: