Gall d'indi farcit
Categoria:
Carns
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1gall d'indi
- Gingebre en pols
- Sal
- Pebre
Per el farcit:
- 200grs de carn picada de porc
- 1 fetge del gall d'indi
- 1 ou
- 50grs de festucs
- 50grs de pa
- Cireres
- Panses desossades
- 2 culleretes de vi d'Oporto
- Sal
- Pebre
- Gingebre en pols
- Llard de porc
4 racions
Utensilis
Una cassola, una plata de forn, una plata de servir i un bol.
Elaboració
Primer de tot hem de desossar el gall d'indi , ren-tal i se-cal molt be. Seguidament el untem per dintre i per fora amb sal, pebre i gingebre en pols, i l'impregnem de llard de porc.
Per preparar el farcit, calen-tem oli en una cassola i fregim el fetge.
El retirem i un cop fred el partim a trossos petits.
Piquem els festucs i remullem el pa i el escorrem molt be. Barregem be aquests ingredients i salem una mica , i afegim pebre i gingebre.
Farcim el gall d'indi amb aquesta massa, les cireres i les panses.
Lliguem be el gall d'indi perquè conservi la forma i el posem al forn precalentat durant uns 30 minuts, procurant que es dauri per igual. Després baixem la temperatura del forn i seguim la cocció durant 50 minuts, regant de tant en tant amb el mateix suc de la cocció.
Passat aquest temps, donem la volta al gall d'indi, el cobrim de rodelles de taronja i seguim una altra cocció de 40 minuts. Passat aquest temps el retirem del forn i el posem en una plata per servir.
Després agafem una cassoleta i posem el fons que ha quedat de la cocció al forn i el lliguem amb una mica de vi blanc. Deixem que cogui una mica i ho posem a la plata amb el gall d'indi, o si ho preferim podem servir a part en una salsera.
2h
Etiquetes: Carn Nadal Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8675 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.