Ous farcits de carn gratinats
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 ous durs
- 1 ou cru
- 100 grs. carn picada de vedella
- 100 grs. carn picada de porc
- 75 grs. formatge ratllat
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d'all
- 1 rajolinet de vi blanc
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
- 50 grs. de farina
- 75 grs. de mantega
- 100 grs. de formatge ratllat
- 1 pols de nou moscada
4 racions
Utensilis
Paella
Plata per enfornar
Elaboració
Es fa un sofregit amb la ceba picada i l'all, s'hi afegeix la carn picada i el vi, i es deixa coure una bona estona, fins que hagi reduït el vi.
Es parteixen els ous durs per la meitat (al llarg). Es treuen els rovells, i es piquen. S'afegeixen al sofregit, i es remena tot plegat. S'hi afegeix l'ou cru, i es torna a remenar.
Es farceixen els mitjos ous amb aquesta farsa, i es posen en una plata per anar al forn.
Es fa una beixamel, posant en un cassó al foc amb 35 grs. de mantega, quan és fosa s'hi tira una cullerada de farina, es fa torrar una mica i s'hi tira 300 cl. de llet, sal i nou moscada.
Es deixa bullir una bona estona, i es tira per sobre dels ous, al damunt s'hi tira el formatge ratllat i uns trossets de mantega.
Es posa al forn a gratinar, i llestos.
1h
Etiquetes: La Segarra Ous Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
15372 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.