Espatlla de xai al forn
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues espatlles de xai, d'un quilo aprox,, tallades en dues meitats cadascuna
- Una cabessa d'alls sense pelar, tallada per la meitat
- Quatre fulles de llorer
- Un grapat de grans de pebre negre
- Sal
- Herbes de provença
- Oli d'oliva
- Vi ranci
- Conyac
- Brou de pollastre casolà
- Patates a lo pobre
2 racions
Utensilis
Una safata fonda per anar al forn
Quatre plats grans de porcellana blanca
Elaboració
En una safata per anar al forn, posem : les dues meitats d'espatlla salpebrades, el llorer, la cabessa d'alls, un grapat de grans de pebre negre, herbes de provença, un raig de vi ranci, un raig de conyac, un bon raig d'oli d'oliva, i dos dits de brou de pollastre.
Ho posem al forn a 180º, i ho anem vigilant, tot donant-hi voltes de tant en tant.
A part, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop cuites les reservem.
Penseu que, quan fem carns al forn, el temps de cocció, acostuma a ser de 45 minuts, per quilo de carn.
Quan ja ho tenim cuit, ho posem en el plat de forma individual, acompanyada d'un niu de patates a lo pobre, o patates petites i cebes com acompanyament, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
Com a guarnició, també hi podem posar patates petites senceres i cebetes.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5725 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.