Ànec a la taronja
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un ànec, tallat a trossos regulars
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un litre de suc de taronja colat
- Dues taronges
- Mantega, (no margarina)
- Una ceba picada
- Tres alls pelats
- Un got de conyac
- Una copa, de Cointreau
- 200 grams de cebes, petites
- Mel
- Sucre
- Vinagre de Mòdena
- Brou de carn natural o de pastilla
6 racions
Utensilis
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Un cassó mitjà
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, posem les rodanxes de dues taronges tallades ben fines, i les espolsem amb força sucre, amb el foc baix, i deixem que vagin coent-se fins que veiem que ja estan caramel·litzades, i les reservem.
A part, posem les cebes petites pelades, en una paella amb: un pessic de sal i sucre, i oli d'oliva. Quan són mig cuites, els hi afegim: un raig de mel, i una mica de conyac. Tot seguit, hi afegim un raig de vinagre de Mòdena, deixem que cogui a foc molt lent, fins que estan caramel·litzades, i les reservem.
A part, en un cassó, farem la salsa de taronja: Agafem una taronja, i la pelem en compte de no agafar la part blanca de la pell, i la tallem a juliana molt petita i seguidament, la posem en un cassó amb mantega, i quan és mig cuita, hi afegim un raig de conyac, i una copa de Cointreau i ho flamegem. Tot seguit, afegim el suc de taronja, el brou de concentrat, i deixem que cogui a foc ben baix, fins que tot el conjunt és cuit, seguidament corregim de sal i pebre, i ho reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim l'ànec salpebrat, amb oli d'oliva, una ceba picolada, i els alls pelats aixafats.
Quan l'ànec és ben sofregit, afegim la salsa de taronja que tenim reservada, que cobreixi la carn, i a foc molt lent, deixem que es cogui, fins que l'ànec és cuit.
En aquest moment afegirem: les cebes, i les rodelles de taronja caramel·litzades, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, tot mirant que la salsa ens quedi una mica espessa. Acte seguit, ja ho podrem servir a taula, amb la mateixa cassola, i uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, si pot ser, millor fer-la amb un ànec mut, i si no, amb un ànec normal, que és més econòmic.
Etiquetes: La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
19149 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.