Anguiles en suc

Categoria:
Típica de: Espanya → Delta del Ebre
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1kg de anguiles vives.
  • 1 ceba gran.
  • 3 tomàquets madurs (si pot ser de la pera).
  • 3 grans d'all.
  • Julivert.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 pesteta (bitxo picant)

Picada:

  • 2 grans d'all.
  • Julivert.
  • Ametlles torrades.
  • Sal
  • 2 barres de pa.

8 racions

Utensilis

Cassola de fang

Elaboració

El primer i més comlicado és netejar les anguiles, que estaran vives, les podem posar al congelador un parell d'hores perquè es morin. Tallar d'uns 7 cm aprox.
Picarem les verdures i les sofregirem a foc lent fins que estiguin ben pochadas, salar, (ell llavors ho tritura tot perquè quedi una salsa ben fina).
Afegir les anguiles tallades i deixar dins del sofregit fins que es posin blanquinoses, remoure amb cura perquè no es trenquin. Ara ja podem afegir l'aigua més o menys 1 litre, quan arrenqui el bull afegir el bitxo. Ull que hi ha bitxos que piquen més i altres menys, provar de sal i de picant. Deixar coure fins que l'anguila aquest cuita, això dependrà del gruixuda que sigui, (el millor és posar una mica més d'un quilo i així anar provant el punt de cocció, ha de quedar l'anguila al punt, però al ficar a la boca t'ha de sortir l'espina central sencera).
Fer una picada amb els alls el julivert, i les ametlles, afegir-lo al guisat i deixar-lo 2 minuts.
Si ens ha quedat una mica caldós, es pot espessir amb una mica de farina desfeta en aigua i deixar-ho uns minuts espessir.

1h

Notes

Les anguiles en suc, és un menjar molt nostra, del terreny.
Normalment es fan quantitats indrustiales en les festes majors, on no hi ha bar, fonda, restaurant, casa, magatzem que faltin. Jo per no menys també les hi faig als meus convidats, tot i que tinc un petit secret que vaig a revelar aquí: a mi no em queden tan bones com al xurri, que és l'encarregat de fer aquest dia. És una de les millors àpats del Delta de l'Ebre

Per


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6079 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: