Tarta San Marcos

Ingredients

Ingredients pa de pessic:

  • 4 ous.
  • 120 gr de sucre
  • 120 gr de farina rebosteria
  • 1 mica de sal.
  • 1 culleradeta de sucre vainilla.
  • 75 gr sucre glas i la mateixa quantitat d'aigua, per fer un almívar
  • Licor al gust per aromatitzar l'almívar, jo vaig posar whyski

Ingredients farcit:

  • 1 litre de nata per muntar 35% matèria grassa.
  • 1 sobre de gelatina neutra en pols.
  • 120 g de sucre.
  • 2 culleradetes de sucre vainilla.
  • 150 gr de xocolata fondant.

Ingredients crema de rovells:

  • 3 ous
  • El seu mateix pes en sucre (pesats amb la closca)
  • 90 gr d'aigua.
  • 15 o 20 gr de maicena (necessitar més ja que no espessa)

8 racions

Utensilis

Thermomix

Elaboració

Batre els ous amb el sucre i el sucre vainilla fins que augmentin de mida més del doble, jo utilitzeu la Thermonix 6 minuts a 37 º velocitat 3,5
Després tornar a programar 5 minuts sense temperatura, mateix temps i velocitat.
Afegir la farina tamisada, barrejar molt poc amb moviments envoltants.
Coure en un motlle de 22 cm, jo la forneja a la FussionCook.
Deixar refredar sobre una reixeta i tallar en 3 capes, reservar.
Polvoritzar el sucre i el sobre de gelatina neutra, afegir la nata ben freda i muntar.
Polvoritzar la xocolata a la thermomix, ha de quedar una pols molt fina.
Escalfa el sucre glacé amb l'aigua al microones i fer un almívar.
Separa una mica de nata i barrejar-la amb compte que no baixi amb la xocolata en pols, li afegirem xocolata fins que aquest al nostre gust la tòfona.
Calaremos una capa de pa de pessic amb l'almívar, amb un pinzell va molt bé, la farcirem amb nata, calem una altra capa i la posem a sobre, omplim amb la tòfona, tapem el pastís, reservem a la nevera.
Batrem una mica els ous de la crema de rovell i hi afegim l'aigua, en un cassó posem el sucre i ho barregem amb la maicena, colem la barreja d'ous i aigua sobre del sucre i el coem fins que comenci a espessir
El posarem en alguna font, ampla perquè es refredi més aviat.
Amb aquesta crema cobrim el pastís, empolvorem de sucre i cremar amb un bufador o planxa.
Adornem els laterals amb la nata restant.
Conservar a la nevera, també es pot congelar.

1h 30min

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2517 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: