Arròs de cranc blau
Un arròs diferent, amb un gust a mar
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya → Amposta
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per al fondo
- 2 crans blaus
- 4 dents d'all
- 1 nyora
- 4 tomates madures
- Copeta de ron
- Per l'arròs
- 1 cran blau més, se sol posar mig per persona
- Pimentó roig i verd
- 2 tomates madures
- 1 gra de all
- 250 gr d'arròs (mengen una mica massa)
- Sal, oli AOVE
2 racions
Utensilis
Un olla per fer lo fondo
Una paellera
Elaboració
Es tracta de fer un fondo concentrat a estil salmorreta.
A una olla posem AOVE posem els crans partits per la mitat, i en quant estiguin de color roig, posem el rom i flamegem.
Afegim els alls ecrasé, i la nyora sense pepites, ho deixem fregir un poc, i posem la tomata tallada a trocets petits. Deixem fregir a foc lent. Ho salem, més aviat poc, ja rectificarem al arròs.
Posem aigua, deixen que bulli, espumem, i passem lo túrmix per triturar tot el que pugem, deixem fer un fondo concentrat.
Colem i reservem el fondo.
A una paella, posem AOVE, i fem un sofregit a foc lent amb el cran partit per la mitat, els pimentons tallats molt petits, els alls i la tomata, sofregim l'arròs fins a nacarar.
Posem ara el fondo (el necessari) i rectifiquem de sal, deixem coure l'arròs com tenim constum.
1min
Notes
L'arròs a cada un li agrada en un punt de cocció, este arròs es pot fer sec com a paella o caldoset.
Etiquetes: Arros Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5906 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.