Romesco

Ingredients

  • 1/2 cabeça - Alls escalivats
  • 4 - Tomàquets escalivats
  • 1 - Pebrot del romesco escaldat
  • 1/2 culleradeta - Pebre vermell dolç
  • 1 - Bitxo
  • 100 g - Ametlles torrades
  • 100 g - Avellanes torrades
  • 2 Galetes Maria

Elaboració

Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la carn dels pebrots, les ametlles i avellanes, el pebre vermell, el bitxo i les galetes.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant oli, un raig de vinagre, sal i pebre.

Variacions:

Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
En lloc de pebrot del romesco s’hi pot posar nyora.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit.
S’hi pot afegir una punta d’all cru.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1476 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
M'agrada molt aquesta recepte de romesco. Tinc uns familiars que tenen un restaurant aquí el Port de Llançà i el fan de la mateixa manera. El serveixen per acompanyar peix a la planxa i mariscos bullits o a la planxa. Salutacions .
Josuè O'Donell diu:
Hola Jordi,

Ja veus que la recepta te força variacions, però com molt be dius, es ideal per acompanyar el peix.
Charo diu:
Esta també la faré estos nadals per al peix
Dolça diu:
M'agrada molt el romesco i en faig molt sovint, i com tu, hi poso pebrot de fer romesco. M'agrada molt més que la nyora.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: