Escarola amb romesco
Categoria:
Amanides i plats freds
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una bona escarola,
- Un pebrot de fer romesco (nyora no),
- Un bon grapat de "vellanes" de Reus,
- Un gra d'all escalivat,
- Un allet tendre,
- Un polsim de sal,
- Un raig d'un bon vinagre (no balsàmic) i
- L'alegria de la recepta, l'oli verge d'oliva arbequina Siurana.
6 racions
Elaboració
Neta la escarola la deixeu una bona estona en un escorredor perquè perdi tota l'aigua, això és mot important ja que d'altra manera es pot aigualir el romesco.
Escaldeu el pebrot de fer romesco en aigua calenta i en treieu la carn, escaliveu un gra d'all i el peleu. A la batedora hi poseu la carn del pebrot, l'all escalivat, l'allet tendre talladet, les "vellanes" i una miqueta de sal i ho piqueu. Hi aneu afegint a poc a poc el vinagre, i després a poc a poc l'oli fins que la salsa tingui la consistència desitjada.
Agafeu aquesta salsa i la tireu per sobre l'escarola i ho remeu bé. S'ha de fer un parell d'hores abans de menjar-s'ho perquè així l'escarola s'estova una miqueta.
30min
Notes
Com més blanca és l'escarola millor.
Etiquetes: Avellanes DOReus Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7737 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.