Bacallà amb carxofes i patates

Ingredients

  • Bacallà
  • 5 carxofes
  • 4 patates
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 tomates
  • 4 grans d'alls
  • Farina
  • Fumet o pastilla de peix
  • 4 ous
  • Mantega
  • Trosset de xocolata (negra)

4 racions

Elaboració

Enfarinem el bacallà i el fregim. Reservem. Bullim els ous (10 minuts). Reservem.
Farem un sofregit amb les cebes i els alls, quan comencin a tenir color, afegim la tomata i el trosset de xocolata, deixem que es vagi fent.
Tindrem les patates pelades (jo no les tallo, les "trenco", aixi deixen anar la fècula, i espesseïex la salsa) afegim les carxofes tallades, (d'una en faig sis talls)i ho deixem que es vagi coen una mitja hora, anant remenant (millor sacsejar la cassola). Anirem afegint fumet, perquè quedi tot cobert, tapem.
Mentrestant enfarinem els ous tallats a la meitat, i els fregim, en una paella amb la mantega.
Quan les patates estiguin quasi cuites afegim els ous i els deixem uns cinc minuts més, i apaguem el foc.

1h 30min

Notes

No poso com ingredient la sal, doncs tot depèn del dessalat del bacallà, si cal posar-n'hi o no.
Poso tres estacions , primavera, tardor i hiver, ja que és el temps que hi han les carxofes, però es pot menjar tot l'any (sense les carxofes)


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

17119 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Maria Àngels Bronsoms diu:
Quin plat més maco, a veure si el puc fer el diumenge: això de posar-hi un trosset de xocolata m'agrada!
Lourdes Xargayo diu:
Ostres, ostres!!!! Avui repesant la recepta he vist que no havia posat, que els ous es tenien que "fregir" a la paella, amb la mantega...!!!! Ho sento.!!! una abraçada
Lourdes Xargayo diu:
Avui he rebut un correu dient que la recepta no es complerta, ja que no dic quan s'ha d'afegir el bacallà, teniu raó, disculpeu.
Afegirem el bacallà uns minuts abans que els ous, afegint l'aigua que hagi desprès, desprès de fregir-lo, esperar els cinc minuts i apaguem el foc.

Disculpeu si aquests oblit us ha fet despistar al fer el plat. Salutacions.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: