Espaguetis a la carbonara, amb vi

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams d'espaguetis
  • Oli d'oliva
  • 200 grams de cubs de cansalada magra
  • 6 rovells d'ou
  • ½ dl de vi blanc sec
  • 1 gra d'all
  • 50 grams de parmesà acabat de ratllar
  • 50 grams de pecorino acabat de ratllar
  • Un bon grapat de julivert picat
  • Sal i pebre.

4 racions

Elaboració

Cuina els espaguetis al dente amb aigua salada.
Tritura una mica el gra d'all.
Fregeix els daus de cansalada i els alls amb una mica d'oli d'oliva, fins que prenguin una mica de color.
Assegurat que l'all no es cremi.
Retira del foc i mantén la cansalada calenta.
Barreja en un bol petit, els rovells d'ou, el vi i dos terços del formatge.
Treu els espaguetis de l'aigua calenta amb pinces i barreja amb la cansalada.
No fa res que la pasta acompanyi una mica d'aigua de la cocció.
Retira de la placa calenta i remena la pasta amb la barreja de rovell d'ou.
Si la barreja està massa seca, afegeix una mica d'aigua de pasta extra.
Amaneix amb sal i pebre.
Distribueix el julivert pel damunt i espolsa amb la resta del formatge.
En comptes de sal, jo acostumo de posar brou en pols en la barreja d'ou i vi, i queda la pasta més gustosa

Notes

Els ous, el vi i la cansalada també encaixen be en una pasta.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1907 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: