Crema de Sant Josep amb sorpresa
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet
- 4 rovells d'ou
- 100 gr. de sucre
- 40 gr. de midó o maizena
- Peladures d'una llimona
- Una rameta de canyella
- 12 rodanxes de pinya natural o en almívar.
- Un raget de Cointreau o Gran Marnier
6 racions
Utensilis
Sis cassoletes de fang preferiblement, i un bufador elèctric o de gas, o pala convencional per cremar el sucre.
Elaboració
Farem una crema convencional o tradicional posant al foc la llet, les ratlladures de llimona (una mica grossetes) la canyella, el sucre i la maizena (desfeta prèviament amb una mica de llet). Anirem remenant per tal que no s'aferri a l'estri on l'estem treballant.
Quan sigui feta, prepararem les cassoletes (preferiblement de fang) amb la pinya i tirarem unes gotes del licor escollit per sobre.
Hi abocarem la crema al damunt, i la cremarem amb un polsim de sucre en el moment de servir-la a taula.
30min
Notes
Ha de servir-se el sucre acabat de cremar, calent.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2669 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.