Panellets de l'àvia Teresa
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Alta
Ingredients
- Un quilo de pasta d'ametlla triturada.
- Vuit ous (sis rovells i dos sencers).
- La raspadura d'una llimona.
- Tres quarts de quilo de sucre mòlt.
- 100 grams d'ametlles crues i 1/2 quilo de pinyons (per la decoració).
12 racions
Utensilis
Eixugamà o tovalló, bol gran de vidre, safates de forn i les vostres mans.
Elaboració
Es fa una massa amb els ous, la pasta d'ametlla, el sucre i la raspadura de la llimona amb les mans, sense por, i ho deixarem reposar tapat amb un tovalló o eixugamà durant unes 12 hores (d'un dia per l'altre).
Farem boletes no massa grosses, i ho decorarem amb una ametlla crua sobre o pinyons per tota la boleta. (Els pinyons se us adheriran millor si abans bateu unes clares -les que us han sobrat-, i els suqueu dins, deixant-los una estona).
Quan els tingueu fets, cal posar sota de cadascun una rodoneta de neula (hòsties), que trobareu on heu comprat la pasta d'ametlla, per tal que no se us cremin de sota.
Tindrem el forn MOLT CALENT, i courem els panellets pocs minuts. Es fan de seguida.
CONSELL: No els deixeu refredar pas dins del forn, perquè us quedarien com a pedres. Cal refredar-los fora, encara que us sembli que són tous. Una vegada són freds, veureu que queden forts de fora i de dins tovets.
Si voleu que quedin lluents, cal pintar-los abans d'enfornar-los, amb rovell d'ou, ajudats d'un pinzell nou.
Penseu que també podeu fer formes (rovellons, etc...), i també hi podem posar gustos (coco, xocolata, maduixa, llimona, etc...), encara que jo no en sóc massa partidària. Els panellets són els panellets!
Veureu que amb aquestes quantitats, en surten com unes 50/60 unitats.
Si veieu que la pasta us queda espessa, podeu afegir les clares que us han sobrat.Ha de quedar una massa que no s'enganxi al recipient on l'esteu treballant.
SI ELS FEU AMB ELS VOSTRES NÉTS, ENCARA US SORTIRAN MÉS BONS!!!
2h
Notes
Servir-los amb una safata bonica, adornada amb blondes de paper platejades, daurades o blanques, o amb aquells tapets de safata de servir que tots tenim brodats a casa. Podeu posar-hi també, per a fer bonic, bombonets petitons, o també "lacasitos" de colors, llençats per sobre dels panellets. I no cal dir que posarem a taula un bon cava brut, vi ranci o moscatell (a gust).
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6635 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.