Panellets
Categoria:
Postres i dolços
Estació: tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la massa:
- 500 g. d'ametlles mòltes
- 500 g. de sucre
- 150 g. de patates cuites
- Raspadures de llimona
Guarnicions:
- 100 g. de pinyons
- 100 g. d'ametlles crues picades
- 100 g. de coco ratllat
- 25 g de cacau en pols
- 2 ous
- Fècula
8 racions
Elaboració
Bulliu les patates amb la pela, xafeu-les amb una forquilla i deixeu-les refredar.
Mescleu-les amb les ametlles mòltes, afegiu-hi el sucre en petites quantitats i treballeu-ho amb l'espàtula de fusta, raspeu la pela de la llimona i afegiu-la-hi; treballeu la massa lleugerament amb les mans.
Dividiu la massa en parts, segons les classes de panellets que vulgueu fer Pinyons: .
Formeu boletes, passeu-les per la fècula, la clara d'ou batuda i pels pinyons, pinteu la superfície amb rovell d'ou, amb un pinzell.
Ametlla:
Formeu tires i després mitges llunes, passeu-les per la fècula i per la clara d'ou, cobriu-les amb les ametlles picades i pinteu-les amb ou.
Coco:
Mescleu la massa amb la meitat del coco, formeu piràmides, passeu-les pel coco ratllat i pinteu només la punta amb l'ou.
Xocolata:
Mescleu la pasta amb 25 grams de cacau en pols, formeu boletes i passeu-les per la clara i pel sucre.
Unteu les plaques del forn amb margarina i poseu-hi els panellets.
Prèviament, escalfeu el forn a 220 C; introduïu-hi les safates i deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts.
1h 15min
Notes
Serviu-los amb safata amb blonda, una vegada siguin freds.
Etiquetes: Castanyada Cuina catalana Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2361 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.