Cassolada de xai, amb carxofes i pèsols
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos pits de xai, tallats a tires, d'un dit de gruix
- Dos colls de xai, tallats a trossos regulars
- Sis carxofes, de mida grossa
- 200 grams de pèsols congelats
- Una ceba picolada
- Cinc alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Un got de ví ranci
- Pebre negre en pols
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades pelades
- Aigua, o brou de concentrat, ( de pastilla)
6 racions
Elaboració
Primer de tot, sofregim el xai, amb oli d'oliva, en una cassola de terrissa, que sigui el més fonda posible. Acte seguit, afegim : un polsim de sal i pebre negre, la ceba, els alls i el llorer. Quan tot plegat, és ben sofregit, afegim el ví ranci, i deixem reduir.
A continuació, cobrim el xai, amb el brou, tapem la cassola, i deixem que vagi coent-se a foc ben baix. A continuació, afegirem les carxofes tallades a quarts, i els pèsols, i deixerem que vagi coent tot plegat, fins que tot el conjunt és cuit.
Corregirem de sal, hi afegirem una picada feta amb : pa fregit, julivert picolat, dos alls pelats, i un grapat d'ametlles torrades. Ho passem per la batedora amb una mica de brou, i ho afegim a la cassola, deixan-to coure uns deu minuts més, fins que tot plegat, és cuit, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5372 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.