Sípia amb pèsols a l'estil de la iaia
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Guisat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Sìpia (dues de grosses o cinc de mitjanes)
- Una cabeça d'alls
- 500 kg. de pèssols
- 6 carxofes
- 5 ous
- Fumet de peix
- Trosset de xocolata (negra)
- Oli
- Mantega
- Farina
- Tomata ratllada (un pot)
4 racions
Elaboració
La quantitat de sìpia, depen de cadascú, però hem de pensar que al coure-la, s'encongeix molt.
La xocolata, jo sempre la poso quan faig sofregit...sigui per peix, carn o macarrons....li dona un gust especial.
Posem els ous a bullir (deu minuts)
Primer farem un fumet de peix. Potser teniu en el congelador uns caps de peix o unes espines "guardades". També es pot fer amb pastilla.
En una cassola posarem els alls pelats amb una mica d'oli. Els deixem que enfosqueixin (però no cremats, ja que amargarien l'oli) els treiem i en el mateix oli, hi tirem la sìpia tallada, la salem i deixerem que es vagi fen, Quan veiem que ja está bastant cuita i afegim la tomata i el trosset de xocolata, baixem el foc, i que es vagi coguen.
Passats uns deu minuts, i posem les carxofes talladas a quarts, remenem i deixem que es vagi fen a foc baix una bona estona.
Quan la tomata hagi reduït, i posem els pessols (congelats) i que es vagin descongelant dins la cassola. Hi afegim un cullerot de fumet per ajudar a descongelar els pèssols.
Anem afegin fumet, i quan comenci a fer xup-xup, o tapem.
Mentrestant pelem els ous, els partim per la meitat, i els enfarinem. En una paella posem mantega i fregim els ous. Resevem.
Quan faltin uns deu minuts, posem els ous a la cassola, tapem i sacsajem perqué es barregin tots els gustos, deixem uns minuts més.
1h 30min
Notes
L'explicació es llarga i sembla complicat, però no es difícil de fer. Proveu lo del trosset de xocolata en els sofregits, ja veureu quin gust més diferent queda en els sofregits.
Etiquetes: Peix Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5566 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.