Ânec estofat, amb Múrgoles, o Rabassoles
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un ànec entre quilo i mig, i dos quilos, ( si és un ànec mut, millor), tallat a trossos regulars.
- Oli d'oliva
- 600 grams de Múrgoles, ( seques, o naturals)
- Una ceba picolada
- Quatre alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Sofregit de tomàquet, ( està en les meves receptes)
- Ví ranci
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
- Pa fregit
- Una cullerada de xocolata en pols
- Brou de pollastre concentrat, ( de pastilla)
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Elaboració
En una cassola de terrisa amb oli d'oliva, fregim l'ànec salpebrat, juntament amb : tres alls pelats, dues fulles de llorer, i una ceba picolada.
Quan l'ànec és mig daurat, afegim : una mica de sofregit de tomàquet, i un raig de ví ranci. Tot seguit, ho cobrim amb brou de pollastre, i deixem coure a foc lent.
A part, fem una picada amb: julivert picolat, dos alls pelats, pa fregit, ametlles torrades, i una cullerada de xocolata en pols. Un cop ho hem passat per la batedora, ho reservem.
Quan l'ànec és gairebe cuit, afegim les Múrgoles, i la picada, i deixem que acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt és cuit.
Tot seguit, corregim de sal, i ja ho podrem treure-ho a taula, en la mateixa cassola, i !! bon profit!!.
1h 30min
Notes
Les Múrgoles, o Rabassoles, són bolets de Primavera, peró els podem trobar tot l'any en format d'assecats. Tant sols els hem d'hidratar, amb aigua, abans de courels.
ës interesant coure les Múrgoles en una paella, abans d'incorporar-les en el guisat, perqué és un bolet una mica fort de textura, i així queda més saborós.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5518 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.