Bròquil al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un bròquil
- Tres ous
- Tres patates
- Dues llesques de pernil dolç
- Un paquet de formatge ratllat
- Un pols de sal
- Aigua
- Per la beixamel:Per i lt de llet-100grs de mantega-100grs de farina-Sal- Nou moscada-
4 racions
Elaboració
Bullim el bròquil amb aigua i sal i mentrestant posem a bullir també els ous , i les patates, tot per separat ,cada cosa en un casso diferent.
Un cop tinguem el bròquil bullit , l'escorrem be i el trossegem i reservem en un bol
Desprès escorrem també les patates i les posem en el bol amb el bròquil
Després agafem els ous durs i els tallem a llesques ,els afegim al bròquil i patates
Ho barregem be , en compte a no trencar massa el bròquil i les patates
Un cop barrejat ho posem en una plata de forn , que sigui ample ,de manera que la capa de barrejat quedi amb poc gruix
Ara escampem per sobre, el pernil dolç tallat a trossos
Ara fem la beixamel:Posem un cassó de fons gruixut , al foc amb la mantega a fondre, després afegim la farina i anem remenant amb cullera de fusta sense parar, durant uns quatre minuts, a fi que la farina perdi el gust de cru. Tot seguit afegim la llet tèbia , poc a poc , també sense deixar de remenar. Afegim la sal i la nou moscada , un pols de cada i ho deixem , sempre a foc molt baix , uns deu o dotze minuts.
Ara i tirem per sobre ,la beixamel
Empolvorem per sobre amb formatge ratllat i posem al forn una estona a gratinar.
1h
Etiquetes: Verdures Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7239 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.