Espaguetis amb escamarlans
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per wok
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams d'espaguetis
- 600 grams d'escamarlans de mida mitjana
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Vi blanc
- Tres porros
- Tres alls pelats aixafats
- Una fulla de llorer
- Mantega
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Julivert picolat
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Un wok de mida gran
Uns estalvis
Cinc plats fondos
Elaboració
Primerament, pelem els escamarlans i (reservem els caps i les pells en una bossa en el congelador, per quan tinguem que fer un fumet o una salsa americana).
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, una mica de mantega i un polsim de sal, bullim els espaguetis, i quan estan al "dente", els escorrem i els reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els porros picolats, la fulla de llorer, i els alls aixafats, fins que tot plegat estigui ben fregit, i tot seguit afegim els escamarlans, els flamegem amb un raig de conyac, i a continuació afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Tot seguit, corregim de sal, i hi afegim els espaguetis ben escorreguts, hi donem uns tombs amb l'ajuda del mànec del wok, ho espolsem amb una mica de julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula amb el mateix wok.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina de la pasta Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2931 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.