Pollastre amb escamarlans

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un pollastre bonic, groc.
  • Dotze escamarlans grossos.
  • Dues cebes mitjanetes.
  • Sal, oli verge d'oliva.
  • Una copa de vi ranci.
  • Pebre negre.

Per la salsa:

  • un grapat d'avellanes i ametlles torrades.
  • dues llesques de pa el dia abans.
  • una mica de pebre vermell.

6 racions

Utensilis

Una cassola, una safata de servir, i una batidora elèctrica.

Elaboració

Rostirem el pollastre en una cassola amb oli, havent-lo salpebrat d'antuvi.
Quan comenci a enrossir-se, hi afegirem la ceba triturada. El girarem, i acabarem d'enrossir. El reservarem.
Passarem per la paella lleugerament, els escamarlans, prèviament salats i empebrats. Els reservarem.
Fregirem les llesquetes de pa, i les posarem al pot de la batidora elèctrica, juntament amb les ametlles, avellanes, una mica d'aigua, el pebre vermell i el vi ranci.
Ho batrem tot ben fi, i ho afegirem a la cassola juntament amb el pollastre, deixant que cogui uns minuts.
Finalment, hi posarem els escamarlans, i deixarem que bulli uns dos minuts més.

1h

Notes

És un segon plat molt agraït, que no costa massa de fer, i és de molta festa.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3251 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: