Endivies gratinades, amb prunes, pinyons, i pernil
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre endivies de mida mitjana
- Aigua
- Sal
- Formatge ratllat
- Mantega
- Salsa Aurora,( beixamel, amb un punt de tomàquet fregit)
- Vuit prunes,( sense pinyol)
- Cent cinquanta grams de pinyons
- Cent cinquanta grams de pernil salat, picolat
- Suc de llimona ( una llimona)
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, una mida més gran, que de les de crema.
Elaboració
En un cassó amb aigua bullint, escaldem les prunes i els pinyons, i un cop escaldats, els reservem.
A part, tallem les endivies en dues meitats, i les escaldem amb: aigua, sal, i un raig de llimona. Un cop escaldades, les escorrem, i posem dues meitats en una cassoleta.
Tot seguit, afegim una pruna tallada per la meitat en cada meitat d'endivia, hi posem uns quants pinyons, i tot seguit, afegim el pernil picolat, molt menut.
A continuació, ho cobrim amb la salsa Aurora, ho espolsem amb el formatge ratllat, i hi posem una nou de mantega. Acte seguit, ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge és rosset, i ja ho podrem treure a taula amb un plat a sota, per tal de no cremar-se, i !! bon profit!!
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2559 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.