Manetes de porc farcides de llagostins
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 peus de porc,
- 8 llagostins,
- Ceba,
- Pastanaga i tomàquet,
- Sal,
- Pebre,
- Julivert i
- Pa ratllat,
- Una picada d'all i ametlles,
- Un grapat d'herbes aromàtiques per al brou
4 racions
Elaboració
Partir els peus al llarg i tornar-les a muntar, lligant amb fil de cuina, perquè no perdin la seva forma durant el procés de cocció.
Han de coure per espai d'almenys 2 hores en aigua amb les herbes aromàtiques
Passat el temps, els deixem refredar a l'aigua i un cop fredes, traiem el fil o cordill, desossem amb precaució les manetes i reservem per al 2 º pas.
En una altra cassola preparem un sofregit amb la ceba, la pastanaga i passats uns minuts, el tomàquet.
Donem unes voltes i mullem amb unes cullerades del brou de les manetes.
Els llagostins els fem millor a la planxa que cuits.
Introduïm un llagostí a l'interior de cada maneta, ocupant l'espai que van deixar lliures els ossets de la mateixa.
Restaurem cada maneta amb la seva altra meitat.
I ara podem optar per dues variants, ambdues exquisides:
(En calent): Aguantar els peus ja farcides amb un parell d'escuradents, i introduir durant uns 5 minuts en la salsa que havíem preparat, incorporant gairebé al final una picada feta amb 4 grans d'all i 5 ametlles pelades .
(En fred): Embolicar bé cada maneta ja farcida en paper d'alumini i donar un cop de forn d'uns 10-15 minuts perquè els sucs de les manetes i els llagostins es reparteixin per l'interior. Treure i refredar a la nevera. Servir en fred, tallat en làmines com si d'una embotit es tractés, acompanyat de la salsa ja confeccionada, triturada i passada pel xinès (aquesta ha de servir calenta).
Etiquetes: Mar i muntanya Peus de porc Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3162 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.