Supremes de lluç en papillota amb calçots confitats
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Papillota
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre supremes de lluç, de uns 300 grams aproximadament
- Oli d'oliva
- Sal
- Vi blanc
- La part blanca de sis calçots, o cebes tendres
- Un raig de mel
- Sucre
4 racions
Utensilis
Quatre fulls de paper d'alumini
Una paella gran
Una safata per anar al forn
Unes tisores
Una espàtula plana
Elaboració
Primerament, netegem els calçots, els tallem a juliana ben fina i els posem en una paella amb un rajoli d'oli a foc ben baix.
Quan ja són mig cuits, els espolsem amb un polsim de sucre i sal, els remenem una mica, i els hi afegim un raig de mel. Tot seguit, deixem que es confitin una mica més i els reservem.
En el moment de fer les supremes, les posem damunt un tròs de paper d'alumini, ( amb la pell a sota), les salpebrem, els hi afegim un rajoli de vi blanc, ho reguem amb oli d'oliva, i les cobrim amb els calçots confitats. Seguidament, tanquem ben bé el paper d'alumini fent una bossa( la papillota) i ho enfornem a 180º, fins que veiem que s'infla la bossa, el que voldrà dir que el lluç ja és cuit.
En el moment de servir-ho a taula, posarem una papillota en cada plat, amb l'ajud d'unes tisores, farem una finestreta en el paper d'alumini, i ja ho podrem treure a taula, amb la mateixa papillota.
1h
Notes
Si ja no és temps de calçots, ho podem fer amb ceba tendre.
Etiquetes: La cuina del calçot Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3554 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.