Calçots amb samarreta

Ingredients

  • 24 calçots (sis per comensal)
  • Sal
  • Aigua
  • Un brot de julivert
  • Salsa per calçots [Veure recepta]
  • Farina
  • Dotze ous batuts

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una paella fonda
Una aranya de filferro

Elaboració

Agafem els calçots, els hi tallem els bigotis, i els hi traiem la primera pell.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert (perquè conservin el seu color verd) els bullim uns cinc minuts.
Un cop escaldats els escorrem, i reservem.
Tot seguit, agafem els calçots un per un, els passem per farina i ou, i els fregim en una paella fonda amb força oli d'oliva.
Un cop fregits, els posem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli. Seguidament, en posem sis en cada plat, i a la part de sota dels calçots, posem una mica de la seva salsa, i ja els podem servir a taula.

40min

Notes

A la comarca de l'Alt Camp, a primers de Novembre, ja venen calçots amb D.O.P. Valls.
Aquests calçots amb samarreta, estan pensats, per les persones que vivim en un pis, i no podem fer-los a les flames.També els anomenen "calçots amb gavardina ", o simplement, "calçots arrebossats".


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3798 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: